Blog

 

Iarna este nevoie de anvelope bune

Iarna este necesar sa purtam “echipament” corespunzator: haine groase și încălțăminte cu care care să nu alunecam. Pentru conducerea autovehiculului pe timp de iarna sunt necesare anvelope de calitate, care îmbunătățesc siguranța in toate condițiile meteorologice.

 

Nu doar atunci cand ninge

“Conduc numai in oras”, “Nu o sa fie zapada in aceasta iarna”, “Merg incet” … Acestea sunt cele mai comune scuze pentru a nu echipa autoturismul corespunzator cu anvelope de iarna.

Putini soferi stiu ca, la o temperatura de sub 7°C, chiar si cele mai bune anvelope de vara isi pierd treptat aderenta si compromit manvrabilitatea, stabilitatea in curbe si distanta de franare.

 

Prevenirea situatiilor periculoase prin alegerea corecta a pneurilor de iarnă

Fluctatiile de temperatura din timpul iernii pot fi periculoase pentru soferi. Schimbarea rapida a condtiilor meteorologice si scaderea rapida a temperaturii sub nivelul pragului de inghet pot fi un cosmar pentru cei neechipati corespunzator.

Aceste lucruri ne fac sa constientizam cat de importante sunt anvelopele de iarna de calitate.

 

Schimbarea cauciucurilor din timp

Schimba anvelopele de iarna din timp: urmareste prognoza meteo și fii pregătit să-ti echipezi masina. Iarna se apropie atunci cand nopțile sunt adesea reci și temperaturile dimineata sunt aproape de zero. Conducerea cu anvelope de iarna pe asfalt uscat în zilele mai blande de iarna, nu va uza excesiv anvelopele!

 

Verificarea rotilor

Verificați cu atenție starea de anvelope de iarnă înainte de montarea lor. Asigurați-vă că nu există crăpături, tăieturi sau umflături pe pereții laterali. Adâncimea recomandată a canalelor principale este de cel puțin 4-5 mm.

În cazul în care anvelopele sunt uzate inegal, verificati unghiul de direcție ale vehiculului.

 

imagine anv iarna blog

 

Presiunea corectă – economie si menvrabilitate

Verificați presiunea în anvelope. Presiune corectă în pneuri asigură un condus confortabil, reduce consumul de combustibil și emisiile periculoase.

La etapa de montare, asigurativa ca anvelopele si invart in sensul corect de rotație.

Anvelopele sunt dispozitivele cele mai active de siguranță ale unui vehicul.

 

Permutarea rotilor

Permutati poziția rotilor între axele față și spate după fiecare 10.000 de kilometri  pentru a spori longevitatea pneurilor. Amintiți-vă sa verificati si presiunea în anvelope atunci cand le permutati.

Verificați de asemenea pneurile de uzură neuniformă atunci cand le schimbati pozitia. Dacă anvelopele dumneavoastră arată uzură neuniformă, faceti-va unghiurile si echilibrati rotile la un service de roti autorizat RAR.

 

Conducerea în străinătate în timpul iernii

În orice țară conducătorul auto este responsabil pentru dotarea corecta și starea tehnica a vehiculului său

Ați putea fi pasibil de o amendă, dacă împiedicati fluxul normal de trafic sau provocati un accident ca urmare a neechiparii corespunzatoare a vehiculului (anvelope de sezon).

 

Unele țări solicită soferilor să utilizeze anvelope de iarnă in mod obligatoriu. Dacă aveti planificat un drum prin Europa continentală în lunile de iarnă vă recomandăm ca anvelopele de iarnă sa fie montate.

 

Verificați starea anvelopelor, presiunea și adâncimea benzii de rulare. In cele mai multe tari din Europa unde pneurile de iarna sunt obligatorii, trebuie ca adancimea profilului benzii de rulare sa fie de minim 4mm.

Pentru confortul d-voastra se recomanda ca anvelopele de iarna sa le aveti montate pe un alt set de jante (de preferat din otel) .

Firma Torom International oferă prețuri excelente la anvelope, la jante din aliaj și la jante din oțel.

Atunci când folosiți anvelope de iarnă, ciclul de viață al anvelopelor de vară se prelungește.

Utilizand anvelopele de iarna cu alte jante, va protejati jantele originale ale masinii de sarea, nisipul si murdaria din timpul iernii.

Atunci cand aveti doua seturi de jante cu anvelope nu mai platiti de doua ori pe an montatul si echlibratul rotilor!

 

 

 

admin

So, what do you think ?